Hamburgerbroodjes

Gepubliceerd op 1 oktober 2022 om 10:00

Deze zelfgebakken boordjes maken je hamburger nog lekkerder!

Ingrediënten voor 8 hamburgerbroodjes

  • 60 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 21 g gist
  • 400 g bloem
  • zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 60 g zachte boter
  • olie (voor het invetten)
  • sesamzaad

 

Bereiding

Meng in een kom 50 ml melk, 1,5 dl warm water en de suiker. Los de gist op en laat 5-10 minuten staan tot er bellen verschijnen. Meng de bloem en 1 theelepel zout. Voeg 1 ei, de boter en het gistmengsel toe. Kneed dit met een handmixer met deeghaken of in de keukenmachine in 5-7 minuten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de hand. Vet je handen in met olie, draai 8 gelijke, gladde bollen en leg ze met flink veel tussenruimte op de bakplaat. Klop het tweede ei en de rest van de melk door elkaar, bestrijk de bolletjes hiermee en bestrooi ze met sesamzaad. Laat de bolletjes nog 40 minuten rijzen.

 

Het Bakken

Verwarm de over voor op 200 graden. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Neem de uit de oven en laat ze afkoelen.

 

Tip

Je kunt de bolletjes na het bestrijken met het melkmengsel ook bestrooien met komijnzaad, grond gemalen peper, fijngehakte rozemarijn, gesnipperde ui of geraspte kaas. Of verzin wat anders!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.