Heerlijk basisrecept voor verse pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is.
Ingrediënten voor 4-6 kommen soep
- 1 pompoen
- 1 ui (middelgroot)
- 1,5 cm gember
- 2 blaadjes laurier
- 1,5 theelepel kurkuma
- 3 tenen knoflook
- 500 ml groentebouillon
- peper en zout
Bereiding
Haal de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en haal de pitten en de draderige binnenkant eruit en maak hem netjes schoon. Snij de pompoen vervolgens in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snij ze in stukjes. Ontdoe de gember van de schil.
Doe twee eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg peper en zout toe. Nadat ze lichtbruin zijn geworden voeg je de blokjes pompoen toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe. Zorg ervoor dat de pompoen net niet helemaal onder water komt te staan. Voeg vervolgens de kurkuma, de geschilde gember en de laurierblaadjes toe.
Laat het geheel koken tot de stukjes pompoen gaar zijn. Haal de pan van het vuur en vis de laurierblaadjes en de gember eruit. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een soep. Is de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe.
Enjoy!
Tip
Dien de soep op met een eetlepel zure room erin. Zo ziet het er extra smakelijk uit!
Je kunt de pompoensoep overigens prima invriezen om er op een later moment nog eens van te genieten.
Reactie plaatsen
Reacties