Een heerlijk Oostenrijks gerecht dat als hoofd- en nagerecht geserveerd kan worden.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 125 ml melk
- 100 gr suiker
- 125 gr bloem
- vanillestokje (of vanille-extract)
- snufje zout
- 75 gr rozijnen
- 1 el boter
- poedersuiker
- rode jam
Benodigdheden
- (grote) gietijzeren pan
- BBQ met een deksel
Bereiding
Maak de BBQ klaar en stook deze op tot 200 graden. In de tussentijd maak je het beslag klaar.
Splits de eieren en sla het eiwit stijf in een schone, vetvrije kom. Zet deze opzij en meng in een andere kom de eidooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef als laatste langzaam de bloem erdoorheen. Spatel nu het stijfgeslagen eiwit erdoor. Tot slot voeg je de rozijnen toe aan het beslag. Het beslag is nu klaar.
Verhit de gietijzeren pan op de BBQ en laat hierin de boter smelten. Giet het beslag in de pan en bak het aan één kant lichtbruin. Snijd dit vervolgens in vier gelijke stukken en draai ieder stuk om, zodat de andere kant ook bruin bakt. Als het beslag bijna gaar is, scheur je de 'pannenkoek' met twee vorken of spatels in kleine stukjes. Bak deze verder tot alles volledig gaar is.
Schep de stukjes uit de pan en verdeel ze over vier borden. Bestuif rijkelijk met poedersuiker en serveer er een beetje jam en/of appelmoes bij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties