Bavette rollade

Gepubliceerd op 28 oktober 2022 om 09:30

Rollade gevuld met spinazie en prosciutto.

Ingrediënten 

  • 500 gram bavette
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 4 plakken prosciutto
  • 35 gram Parmezaanse kaassnippers
  • handje verse baby bladspinazie

 

Benodigdheden

  • slagerstouw
  • BBQ met een deksel
  • kernthermometer

 

Bereiding

Maak de BBQ klaar voor indirect gebruik en stook deze op tot 140 graden. In de tussentijd maak je de bavette klaar: rol de bavette open en check of er stukken overmatig vet zijn. Snij deze weg. Smeer de bavette ruim in met de verse pesto. Hier bovenop verdeel je de prosciutto, gevolgd door de baby spinazie. Strooi de Parmezaanse kaassnippers er overheen en verdeel de pijnboompitten over het geheel. Rol de bavette met de ingrediënten vervolgens op en knoop deze af (als een rollade).

Als de BBQ op temperatuur is plaats je de rollade op het grillrooster. Zorg ervoor dat er een platesetter tussen zit voor de indirecte bereiding. Gril de rollade af tot een kerntemperatuur van 48 graden. Haal de rollade dan van de BBQ. Stook de BBQ vervolgens op tot 200-220 graden. Gril de rollade dan nog 5 minuten rondom af.

Laat de rollade vervolgens 5 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw en snij de rollade in mooie plakken. Serveer met peper en zout.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.